По-бързо, по-близо и по-достъпно.

Зареждането на вашите електрически автомобили никога не е било по-лесно. Правителства в цяла Европа бързо откриват нови станции за зареждане в градовете, търговските центрове и по магистралите. Освен това електричеството е по-евтино от бензина и дизела, така че ще спестите пари в дългосрочен план.

Технология

Нормално AC и бързо DC зареждане.

Има два вида зареждане на електрически автомобили: нормално зареждане с променлив ток (AC) и бързо зареждане с постоянен ток (DC). Нормалното AC зареждане обикновено е по-малко енергоемко, което го прави много по-бавно. Когато зареждате у дома с обикновен щепсел или wallbox, или дори на някои обществени станции, вие ще използвате променлив ток. Бързото зареждане с постоянен ток може да се извърши за по-малко от час и обикновено се намира само на обществени станции за зареждане.
 1. The normal alternating current charging symbol for the Hyundai electric vehicles.

  Нормално зареждане с променлив ток (AC).

  Wallbox за домашно зареждане обикновено осигуряват до 22 кВ. Бордовото зарядно устройство преобразува AC в DC енергия, която се съхранява във високоволтовата батерия на автомобила. Включването в обикновен домашен контакт също зарежда с променлив ток.

 1. 1
 1. The fast-charging direct current charging symbol for the Hyundai electric vehicles.

  Бързо зареждане с постоянен ток (DC).

  При зареждане с постоянен ток (DC) бордовото зарядно устройство на автомобила се прескача, така че зареждането може да бъде много по-бързо. Повечето станции за бързо зареждане осигуряват заряд над 22 кВ, като някои достигат до 150 кВ (а станции за бързо зареждане като IONITY доставят до 350 кВ). С тази допълнителна мощност повечето станции за бързо зареждане могат да осигурят зареждане до 100 км пробег за 5 минути. Разбира се, това варира от станция до станция и зависи от максималната скорост на зареждане, която автомобилът поддържа.

 1. 1

Вижте колко бързо и гъвкаво е зареждането на IONIQ 5.

Вижте колко лесно и гъвкаво е зареждането с IONIQ 5. Зареждайте у дома за една нощ или допълвайте на станция за бързо зареждане на пътя само за минути. Оборудван с иновативна 800V акумулаторна система за едни от най-бързите възможни времена за зареждане днес, той също е съвместим за 400V зареждане и AC зареждане.

Фактори, които влияят на времето за зареждане.

Що се отнася до зареждането, не всеки щепсел е създаден еднакъв – или по-добре казано: има много фактори, които влияят върху това колко бързо може да се зарежда вашия електрически автомобил: като размера и нивото на заряд на батерията. Или максималната скорост на зареждане на превозното средство, както и максималната скорост на зареждане на зарядната станция. И разбира се, факторите на околната среда – батериите не обичат прекомерна топлина или студ.
 1. The charging socket of the Hyundai KONA Electric with a plugged in charging cable.

  Бордово зарядно.

  Бордовите арядни устройства преобразуват променливия ток (AC), идващ от станцията за зареждане, в постоянен ток (DC), който се съхранява в акумулатора на автомобила. Бордовите зарядни устройства на Hyundai поддържат до 11 кВ.

 2. Battery of the Hyundai KONA Electric

  Капацитет на батерията.

  Колкото повече енергия може да съхранява батерията, толкова повече време отнема пълно зареждане.

 3. The optimal charging state for quick charging of your EV is between 20% and 80%.

  Състояние на заряд (SOC).

  Оптималното състояние на зареждане (SOC) за зареждане за запазване на живота на батерията е между 20% и 80%. Батериите също се зареждат по-бързо в по-голямата си част, когато техният SOC е между 20% и 80%. 1

 1. 1
 2. 4
The Hyundai IONIQ 5 electric vehicle getting plugged in to charge.

Удължете живота на батерията

Няколко съвета, които ще ви помогнат да увеличите ежедневния си пробег и живота на батерията.

Колко често трябва да зареждате?

Поставете скролера според ежедневното си пътуване и изчислете броя на дните между зарежданията.

22 km

KONA Electric

22

days

between
chargesa

IONIQ 5

23

days

between
chargesb

Точно както има набор от фактори, които влияят върху горивната ефективност на двигател с вътрешно горене (ICE), общият електрически пробег ще бъде повлиян от размера на батерията, стила ви на шофиране, външната температура, броя на пътници, които превозвате и още.


 1. a Максимален пробег 484 км за версията на батерията 64 кВч според цикъла WLTP. Пробегът може да варира в зависимост от пътните условия, вашия стил на шофиране и външната температура.
 2. b Максимален пробег 507 км за версията на батерията със 77,4 кВч с 2WD според цикъла WLTP. Пробегът на шофиране може да варира в зависимост от пътните условия, вашия стил на шофиране и външната температура.

Home Charging

Зареждане вкъщи.

Когато става въпрос за зареждане на електрически автомобил, вашите възможности ще зависят от инфраструктурата за зареждане, където живеете.
 1. A man standing next to the tail of the Hyundai IONIQ 5 electric vehicle.

  Ако притежавате.

  Чрез инсталирането на домашна зарядна станция можете значително да намалите времето за зареждане в сравнение със зареждането в обикновен контакт. Домашната зарядна станция може да бъде монтирана на стена (в гараж) или на самостоятелна стойка (отвън). Вашият дилър на Hyundai ще ви помогне да планирате настройката, която е подходяща за вас. Зареждането на електрическа кола се усеща като зареждане на мобилен телефон - включете за една нощ и започнете деня си със заредена кола.

 1. 1
 1. The Hyundai IONIQ 5 getting charged while a couple is laughing next to it.

  Ако наемете.

  Можете да говорите с вашия наемодател, за да получите разрешение за инсталиране на wallbox в гаража или паркинга на сградата. Може да се наложи да покриете разходите частично или изцяло сами, но може да има и държавни субсидии. Като алтернатива можете да търсите обществени станции за зареждане в близост до вашия апартамент, например пред супермаркети или обществени сгради.

 1. 1
The Hyundai TUCSON Plug-in Hybrid parked next to its home charging box and a family playing.

Зареждане вкъщи

Автомобилите на Hyundai предлагат гъвкаво програмируемо зареждане, за да се възползвате от тарифите извън пиковите часове у дома.

Обществени зарядни станции

Зареждайте по пътя, в магазините и на работа.

Зареждането на вашия електрически Hyundai е различно от зареждането с бензин. Можете да се включите за кратко време, когато спрете в магазините, като добавите пробег, за да се приберете у дома. И много работодатели вече предлагат станции за зареждане. И за зареждане по време на пътуване – Charge myHyundai е лесно за използване обществено решение за зареждане, което ви дава достъп до над 345 000 места за зареждане в 29 европейски държави с 1 приложение, 1 карта и 1 фактура.
 1. The Hyundai IONIQ 5 getting plugged in to charge at a public charging station.

  На работа.

  Много компании вече предлагат зарядни станции за своите служители и посетители. И много държави вече предлагат данъчни стимули и субсидии за инсталирането им. Говорете с вашия работодател, за да получите станции за зареждане на работното си място.
 1. 1
 1. A driver of a Hyundai electric vehicle looking for a charging station.

  На пътя.

  След като изберете мрежа за зареждане (това е малко като избор на доставчик на мобилни услуги), вашият 5-годишен безплатен абонамент за услуги на Hyundai LIVE ще ви покаже информация за станцията за зареждане в реално време, като местоположение, тип зарядно устройство, конектор и наличност. Така че никога няма да ви се налага да губите времето си в притеснения, че батерията ще се изтощи.

  2
 1. 1

Открийте нашите електрифицирани модели.

 1. 1
 2. 4

*Показаните стойности са според комбинирания цикъл на WLTP. Пробегът може леко да варира в зависимост от пътните условия, вашия стил на шофиране и температурата. Също така зависи от вида на оборудваните гуми. Техническите данни не са окончателни.

** Времето за зареждане се базира на зареждане с 32A wallbox и 3,3 кВ OBC. Времето за зареждане може да варира в зависимост от наличните условия на зареждане, включително типа и състоянието на зарядното устройство, температурата на батерията и температурата на околната среда в точката на използване.

;

© 2024 Hyundai. Всички права запазени.