Електрифицирайте шофирането си.

Плавни, тихи и супер пъргави, когато натиснете педала, електрическите автомобили са удоволствие зашофиране. Обикновено те са и по-просторни отвътре от конвенционалните автомобили поради факта, че не е необходим централен тунел за трансмисията.

Шофиране

Никой не е казал, че електрическата мобилност трябва да е скучна.

Светкавично бързо излизане от завоя благодарение на моменталния въртящ момент, осигурен от електрическия мотор, електрическите автомобили (EV) ускоряват бързо и се движат тихо за много динамично шофиране. Електромобилите обикновено са оборудвани с едностепенна редукторна предавка, така че няма повече превключване на скорости. В резултат на това возенето е гладко, безшумно и реакцията е почти мигновена.
A man driving his Hyundai KONA Hybrid happily through the city.

Това, че нямате 6-цилиндров турбобензинов двигател, не означава, че електрическите автомобили са бавни. Електромобилите бързо излизат от всеки завой и осигуряват плавно и бързо ускорение. Когато всичко се свежда до това, EV все още е автомобил. Няма нищо страшно или трудно в карането на такъв, голямата разлика е, че трябва да заредите батерията, а не да напълните резервоара с гориво.

0-100 км/ч

Електрически срещу бензинов – кой ускорява по-бързо от 0 до 100 км/ч?

Пространство и комфорт

Насладете се на повече вътрешно пространство и повече комфорт.

Като цяло,електрическите автомобили имат повече вътрешно пространство, тъй като не са необходими много части, които са необходими за двигателя с вътрешно горене. Например, в IONIQ 5, нашата нова EV платформа ни позволява да пресъздадем интериора като изцяло ново изживяване в автомобила. Плоският под позволява предните и задните седалки да бъдат подредени по многобройни начини, за да поемат обедните почивки, пътуванията и всичко друго, което искате да правите.

IONIQ 5 осигурява 527 литра пространство в багажника, което се увеличава до 1587 литра, когато седалките на втория ред са напълно сгънати. На всичкото отгоре взехме мястото, където обикновено се намира бензиновият двигател – и направихме допълнително място за вашите неща, като кабела за зареждане. Този втори багажник отпред осигурява до 57 литра допълнително товарно пространство, поставяйки общото пространство за съхранение на IONIQ 5 на максимум 1644 литра.

В TUCSON пространството на багажника е увеличено и в зависимост от избраното оборудване и задвижване, ще се насладите на до 620 литра общ багаж с всички седалки – и до 1799 литра с напълно сгънати седалки на втория ред.

Звук и шум

По-тихи интериори за релаксиращо шофиране.

Въпреки че са бързи и мощни, електромобилите се движат много тихо благодарение на ниските нива на шум, излъчвани от електрически мотор в сравнение с двигател с вътрешно горене. Това води до спокойно и релаксиращо шофиране.
 1. The electric engine of the Hyundai EVs creating less noise, due to the higher frequency it runs on.

  Различни честоти. По-малко шум.

  Шумът, произвеждан от електрическия двигател и неговата скоростна кутия, е на по-високи честоти от традиционния двигател с вътрешно горене. По-високите честоти могат да бъдат блокирани по-ефективно с изолация, така че да можете да се насладите на по-тихо пътуване във вашия EV.

 1. 1
 1. The Hyundai IONIQ 5 full electric vehicle driving down a country road.

  Шум от гумите.

  Шумът от пътя и гумите ще бъде много подобен на нивата на шум от автомобил с двигател с вътрешно горене. Гумите за електромобили обаче са оптимизирани за търкаляне с минимално съпротивление и следователно могат да създават различни нива на шум чрез различни вибрации. Но като цяло нивата на шум, излъчвани от електрически автомобили, обикновено са много по-ниски.

 1. 1
 1. The Hyundai KONA Electric pictured from the front driving down a country road.

  Шумът от вятъра е фактор.

  Тъй като електромобилите са оптимизирани за максимален пробег, въздушното им съпротивление обикновено е по-ниско от тази на автомобилите с двигател с вътрешно горене. Но шумът от вятъра все още остава доминиращият шум при висока скорост. В бъдеще замяната на страничните огледала с камери може да доведе до 7% намаление на аеродинамичното съпротивление и шума.

 1. 1
 1. A man driving the Hyundai IONIQ 5 hearing other sounds more loudly due to the lack of engine sounds.

  Други звуци се забелязват.

  Интересното е, че тъй като няма шумен двигател и изпускателна уредба, ще сте склонни да чувате повече други „звуци“ в изцяло електрически автомобил. Например звукът от чистачките на предното стъкло или вентилаторите за парото и климатика стават по-забележими. 

 1. 1

Електрическа музика – звукът на електромобилите.

Натиснете върху бутоните по-долу, за да изпитате сладкия звук на KONA Electric – от гледна точка на пешеходец извън автомобила.

По-тихи улици - електромобилите могат да помогнат за намаляване на шума.

Според Световната здравна организация шумовото замърсяване в градовете е основен проблем за здравето – а електрическите превозни средства могат да играят съществена роля за намаляването на шума. В допълнение към нулевите емисии от ауспуха, изцяло електрическите превозни средства са и много по-тихи от своите дизелови и бензинови братовчеди.  
 1. The back of the Hyundai IONIQ 5 with a woman standing in front of it.

  Скорост от 0 - 30 км/ч.

  Като цяло при постоянна ниска скорост електромобилите са с около 2-5 dB по-тихи от подобни автомобили с двигатели с вътрешно горене. Ако електрическите превозни средства използват предупредителни звуци за подобряване на сигурността на пешеходците, разликата е около 1 dB по-малка. 

 1. 1
 1. The Hyundai IONIQ 5 EV driving next to the Hyundai i30 making similar noise at a speed over 30 km/h.

  Скорости над 30 км/ч.

  При по-високи скорости, започващи от около 30 км/ч, разликата в шума между EV и автомобилите с двигател с вътрешно горене намалява. Това е така, защото при по-високи скорости шумът от вятъра, както и шумът от гумите и пътя стават по-доминиращи от шума от двигателя.

 1. 1
 1. A woman sitting in front of a city skyline enjoying the reduced urban noise due to EV mobility.

  Намаляване на шума за други типове автомобили.

  Корпоративни автомобили като тежкотоварни камиони, микробуси за доставка и камиони за събиране на отпадъци имат най-голям потенциал за намаляване на градския шум. Тези видове електрически превозни средства са значително по-тихи в целия скоростен спектър в градския трафик. Същото важи и за мотоциклетите и скутерите.

 1. 1
The back of the Hyundai IONIQ 5 electric vehicle with no exhaust pipes, creating less noise.

Електромобилите нямат шумни изпускателни тръби.

Насладете се на звука на тишината – повече електромобили на улицата също означава, че ще чувате по-малко шумни изпускателни тръби и счупени ауспуси.

В заключение:

Справедливо е да се каже, че електрическите автомобили предлагат по-тиха атмосфера в интериора от своите дизелови и бензинови братовчеди. А що се отнася до околната среда, електрическите автомобили са по-тихи в градските райони при по-ниски скорости в сравнение с колите с двигатели с вътрешно горене. И с увеличаването на броя на зоните с ниска скорост в градовете, електромобилите могат значително да намалят нивата на шум и емисиите от ауспуха в скоростния диапазон от 0 до 30 км/ч. Освен това по-тежките превозни средства като микробуси, камиони и автобуси с изцяло електрически задвижвания са значително по-тихи в целия скоростен спектър в градския трафик и предлагат дори по-висок потенциал за намаляване на нивата на шум и емисиите от ауспуха в градовете.

Открийте нашите електрифицирани модели.

 1. 1
 2. 4

*Показаните стойности са според комбинирания цикъл на WLTP. Пробегът може леко да варира в зависимост от пътните условия, вашия стил на шофиране и температурата. Също така зависи от вида на оборудваните гуми. Техническите данни не са окончателни.

** Времето за зареждане се базира на зареждане с 32A wallbox и 3,3 кВ OBC. Времето за зареждане може да варира в зависимост от наличните условия на зареждане, включително типа и състоянието на зарядното устройство, температурата на батерията и температурата на околната среда в точката на използване.

;

© 2024 Hyundai. Всички права запазени.