Безопасността е на първо място.

Както при всеки друг автомобил, безопасността е основен приоритет при проектирането на електрическите автомобили. Те се подлагат на едни и същи краш тестове и освен това отговарят на стандартите, специфични за електрическите модели. Нека разгледаме проблемите, свързани с безопасността на EV, свързани с времето, злополуките и процеса на зареждане.

Климатична обстановка

Температура и климатични условия.

Електрическите модели на Hyundai са оборудвани с широк набор от системи за безопасност, за да осигурят най-висока производителност при всякакви метеорологични условия. Екстремните температури – горещи или ниски – са трудни за литиево-йонните батерии. Hyundai разработи изключително усъвършенствани системи за управление на батерията, за да гарантира, че батерията ви е защитена от влиянията на околната среда – запазване на пробега и удължаване на жизнения цикъл на батерията.
 1. The Hyundai KONA Electric charging safely in the rain thanks to its humidity protection.

  Защита от вода.

  Не е нужно да се притеснявате дали ще включите колата си в контакта – дори когато вали. Връзките за зареждане са проектирани така, че електричеството да тече само когато контактът между щепсела и автомобила е здраво затворен и не се открива вода. Можете също да шофирате през локви или в автомивката без колебание. Всички компоненти на вашия електрически автомобил са защитени от проникване на влага.

 1. 1
 1. The Hyundai IONIQ 5 Electric driving safely through snow and cold weather.

  Запазване на заряда на батерията.

  При ниски температури производителността на батерията намалява, намалявайки пробега на шофиране. Приветствана от експертите като най-новата електромобилна иновация, високоефективната термопомпена система на Hyundai драстично намали загубата на ефективност при студ. Друг начин да победите студа и да спестите енергия от батерията е да използвате функцията „предварително загряване по график“, за да загреете колата, докато е включена в електрическата мрежа.

 1. 1
 1. The Hyundai IONIQ 5 EV parked outside and withstanding the heat.

  Защита от прегряване.

  Няма да навреди на вашия електрически Hyundai паркирането на горещината. Но зареждането може да отнеме повече време и максималната скорост на шофиране може да бъде намалена. Благодарение на системите за управление на батериите, електромобилите Hyundai могат да определят кога натоварването на батериите стане твърде високо. Това избягва непоправими щети, които иначе биха могли да възникнат при над 60 градуса по Целзий.

 1. 1

Инциденти

Електрическите автомобили са безопасни при инциденти.

Чистата мобилност винаги е била решение за по-зелен свят, но електромобилите са също толкова безопасни за пътниците вътре, колкото и за околната среда. Иновативната специализирана EV платформа на Hyundai – E-GMP – има безопасност, вградена директно в ядрото си, със стоманена рамка с ултра-висока якост, която увеличава максимално безопасността на всички вътре.
 1. The positioning of the battery inside the Hyundai electric vehicles protecting you and the battery.

  Нисък център на тежестта.

  Батериите на Hyundai EV се намират в пода на автомобила. Това прави центъра на тежестта много нисък и е по-малко вероятно да се преобърне в сравнение с обикновен автомобил.
 2. The positioning of the battery inside the Hyundai electric vehicles protecting you and the battery.

  Поддържане на безопасността на пътниците.

  Ниският център на тежестта осигурява и по-добра стабилност на пътя. В случай на сблъсък 8-точковият монтаж на батерията абсорбира удара, за да предпази пътниците.
 3. A woman plugging her Hyundai IONIQ 5 electric vehicle to a charging station.

  Няма запалимо гориво.

  Докато бензинът или дизелът могат да се запалят и да доведат до експлозия, EV батериите обикновено горят бавно и позволяват достатъчно време за напускане на мястото на катастрофата.
 4. The motor of the Hyundai EVs with their extensive safety measures for your protection.

  Безопасност при високо напрежение.

  В случай на авария батерията на EV автоматично се изключва от другите високоволтови компоненти и кабели в рамките на милисекунди.
 5. The 12-volt backup system providing the warning lights with electricity in all Hyundai EVs.

  12-волтово резервно захранване.

  12-волтовата електрическа система обаче продължава да работи и захранва аварийните светлини.

  Вижте колко безопасен е TUCSON Plug-in Hybrid.

  Вижте как TUCSON Plug-in Hybrid съчетава най-добрите в класа функции за безопасност и усъвършенствани системи за подпомагане на водача с най-новите системи за безопасност на електрическите автомобили и управление на батерията – за да осигури най-добра производителност и спокойствие при всякакво време.

  Електричество

  Общи проблеми с безопасността.

  Благодарение на внимателното инженерство и дизайн, електрическите модели на Hyundai са създадени да бъдат безопасни за работа и зареждане. Батерията и електрическият мотор излъчват само електромагнитни вълни, сравними с вашия телевизор с плосък екран. И за повече безопасност и спокойствие по време на зареждане, кабелът е заключен и не може да бъде изваден от двата края.
  A mother and her child in the back of a Hyundai electric vehicle.

  Електромагнитни вълни.

  Измерванията на електромагнитните вълни в купето са много ниски, независимо дали колата е в покой или се движи. Те са сравними с лампа или телевизор.
  The plugged in charging cable of the Hyundai IONIQ 5 EV, which cannot be removed while it’s locked.

  Заключващ кабел за зареждане.

  Когато е заключена, системата за централно заключване включва кабела за зареждане, включен в колата ви, и зарядното устройство. По време на зареждането кабелът не може да бъде изваден.
  The plugged in charging cable of the Hyundai IONIQ 5 EV, which cannot be removed while it’s locked.

  Зареждане.

  Лесно, близо и достъпно.

  Открийте нашите електрифицирани модели.

  1. 1
  2. 4

  *Показаните стойности са според комбинирания цикъл на WLTP. Пробегът може леко да варира в зависимост от пътните условия, вашия стил на шофиране и температурата. Също така зависи от вида на оборудваните гуми. Техническите данни не са окончателни.

  ** Времето за зареждане се базира на зареждане с 32A wallbox и 3,3 кВ OBC. Времето за зареждане може да варира в зависимост от наличните условия на зареждане, включително типа и състоянието на зарядното устройство, температурата на батерията и температурата на околната среда в точката на използване.

  ;

  © 2024 Hyundai. Всички права запазени.