Готови за комфортна ефективност.

Поставяйки нови стандарти в своя клас, i30 е оборудван с най-новите интелигентни технологии, включително високоефективни двигатели с 48V Mild-Hybrid опции, първокласни функции за безопасност и помощ на водача и авангардна свързаност.

Динамика

Ефективност и напредък: гамата на силовите агрегати.

i30 предлага безпрецедентно разнообразие по отношение на опциите за задвижване. Електрифицираните 48V Mild-Hybrid двигатели намаляват емисиите на CO2 чрез повишаване на горивната ефективност. Интелигентната ръчна скоростна кутия допълнително намалява разхода на гориво. Ако предпочитате автоматична, се предлагат 48V Mild-Hybrid опции със 7-степенна трансмисия с двоен съединител.

 1. Graphic showing the performance of the 1.5 DPi petrol engine in the Hyundai i30.
  Комбиниран разход на гориво за Hyundai i30 1.5 DPi в л / 100 км: 6,0 - 6,8; Комбинирани емисии на CO2 в г / км: 137 - 153 (WLTP).

  Бензинов 1.5 DPi двигател.

  i30 представя новоразработен 1,5-литров двигател с Dual Port Injection (DPi) и 110 к.с., който се предлага с 6-степенна ръчна скоростна кутия. Разполага с максимална мощност: 110 к.с. и макс. Въртящ момент: 144.2 Нм

 1. 1
 1. Graphic showing the performance of the 1.0 T-GDi petrol engine in the Hyundai i30.
  Комбиниран разход на гориво за Hyundai i30 1.0 T-GDi в л / 100 км: 5,4 - 6,4; Комбинирани емисии на CO2 в g / km: 123 - 144 (WLTP).
  Комбиниран разход на гориво за Hyundai i30 1.0 T-GDi 48V в л / 100 км: 5,3 - 6,2; Комбинирани емисии на CO2 в г / км: 120 - 140 (WLTP).

  Бензинов 1.0 T-GDi двигател.

  1,0-литровият T-GDi двигател се предлага със 120 к.с. и 6-степенна ръчна или опционална 7-степенна трансмисия с двоен съединител (DCT). Предлага се и 48V Mild-Hybrid версия за по-добра горивна ефективност. За първи път 6-степенна интелигентна ръчна трансмисия (iMT) се превърна в опция. Максимална мощност: 120 к.с., макс. въртящ момент: 172 Нм

 1. 1
 1. Graphic showing the performance of the 1.5 T-GDi 48V petrol engine in the Hyundai i30.
  Комбиниран разход на гориво за Hyundai i30 1.5 T-GDi 48V в л / 100 км: 5,5 - 6,5; Комбинирани емисии на CO2 в г / км: 126 - 148 (WLTP).

  Бензинов 1.5 T-GDi 48V двигател.

  В горната част на гамата е новият 1,5-литров T-GDi двигател със 159 к.с., който се предлага стандартно с 48V Mild-Hybrid технология. Предлага се и като 6-степенна интелигентна ръчна трансмисия (iMT) или 7-степенна трансмисия с двоен съединител (DCT). Максимална мощност: 159 к.с., макс. въртящ момент: 253 Нм

 1. 1

Нови скоростни кутии за вашия стил на шофиране.

i30 се предлага с избор между шестстепенна ръчна, седемстепенна трансмисия с двоен съединител (7DCT) или новоразработената шестстепенна интелигентна ръчна трансмисия (iMT - само за 48V Mild Hybrid).

1

Интелигентна ръчна трансмисия (iMT).

За повишена горивна ефективност при версията с Mild-Hybrid, 6iMT отделя двигателя от трансмисията след освобождаване на газта.Така i30 преминава в режим Coasting.

7-степенна трансмисия с двоен съединител (7DCT).

Системата с двоен съединител позволява светкавично бърза смяна на предавките, независимо дали използвате автоматичния режим или изберете да превключвате предавките ръчно.

Система 48V Mild-Hybrid.

Пестете гориво и намалете емисиите с опционалната 48-волтова Mild-Hybrid система. Тя допълва двигателя с вътрешно горене с допълнителни 60 Нм въртящ момент по време на ускорение - в зависимост от състоянието на зареждане на батерията и степента на ускорение. В резултат икономията на гориво и емисиите на CO2 на задвижването са значително подобрени. Хибридната система също е чудесна за градски трафик, тъй като тя също така подполамага двигателя с вътрешно горене с по-бързо и плавно запалване след спиране, спестявайки допълнително гориво. Mild-Hybrid стартер генератор (MHSG) възстановява кинетичната спирачна енергия като я преобразува в електричество и я съхранява в 48V батерия за по-късна употреба.

 1. Illustration of the Hyundai i30 showing the start of 48V mild hybrid system.

  Комфортен старт.

  Mild-Hybrid системата има особени предимства в градския трафик, като MHSG поддържа двигателя с вътрешно горене при повторно стартиране след спиране в трафик. Това действие поддържа по-бързо и плавно стартиране на двигателя с допълнителен въртящ момент, като се черпи енергия от батерията. MHSG подпомага двигателя с вътрешно горене по време на потегляне, като компенсира с въртящ момент и мощност.

 1. 1
 1. Illustration of the Hyundai i30 showing the acceleration of the 48V mild hybrid system.

  Ускорение.

  При ускорение MHSG подпомага двигателя с вътрешно горене с допълнителни 60 Нм въртящ момент по време на ускорение - в зависимост от състоянието на зареждане на батерията и степента на ускорение. След като се достигне необходимата скорост, MHSG преминава в неутрален режим, без да доставя мощност. В резултат на това емисиите на CO2, както и разходът на гориво, могат да бъдат намалени.

 1. 1
 1. Illustration of the Hyundai i30 showing how the 48V mild hybrid system is charging while driving.

  Зареждане по време на шофиране.

  При постоянна скорост системата или е на празен ход, или действа като генератор, зареждащ 48V батерията, в зависимост от състоянието на зареждане на батерията.

 1. 1
 1. Illustration of the Hyundai i30 showing the recuperation of the 48V mild hybrid system.

  Рекуперация.

  При спиране и спускане, въртящият се колянов вал захранва MHSG, който след това действа като генератор с максимална рекуперационна мощност от 10 до 12 кВ. Генераторът преобразува кинетичната спирачна енергия в електричество и я захранва обратно в батерията. В тези фази двигателят с вътрешно горене остава включен и съединителят е затворен, за да може да предава мощността от колелата върху трансмисията и двигателя към MHSG.

 1. 1
 1. Illustration of the Hyundai i30 showing the extended start-stop functionality of the 48V mild hybrid system.

  Движение с ниска скорост.

  При движение при ниски скорости функцията старт-стоп вече се активира при 30 км / ч. При забавяне между 30 и 0 км / ч и при изключен съединител двигателят се изключва напълно.

 1. 1

Свързаност

Най-модерните системи за свързаност.

С много интелигентни технологии като нов сензорен екран и пет години безплатен Bluelink® Connected Car Services, i30 ви поддържа лесно свързани при всяко пътуване. Bluelink осигурява безпроблемно взаимодействие с онлайн разпознаване на глас и приложение за смартфон за управление на вашата кола. Услугите на Hyundai LIVE ви дават достъп до информация за трафика в реално време, паркирането, времето и др.

A Hyundai driver in an i30 holding an iPhone with the Apple CarPlay logo in the phone display.

Apple CarPlay ™ и Android Auto ™.

i30 е съвместим с Apple CarPlay ™ и Android Auto ™, така че можете да включите вашия смартфон и да отразявате любимите си приложения на големия сензорен екран.

Bluelink® Connected Car Services.

Bluelink® Connected Car Services внасят безпроблемна свързаност директно в i30 с онлайн разпознаване на глас и широка гама от функции, за да направят шофирането ви по-удобно и приятно. Освен многото интелигентни функции, които можете да контролирате с приложението Bluelink®, безплатен петгодишен абонамент за LIVE Services на Hyundai също е включен в навигационната система.

Image of the 10.25-inch screen of the Hyundai i30, the navigation system.

Свързано маршрутизиране.

Насладете се на по-точна информация за трафика, по-точни часове на пристигане и по-надеждни преизчисления на маршрута, за да стигнете побързо. Мощен нов сървър на Hyundai Cloud използва данни в реално време и предходни маршрути за по-добра калкулация и прогнозиране.

Man with smartphone crossing the street checking the last mile guidance

Изпращане на дестинация до колата.

Може да се наложи да паркирате Santa Fe някъде, преди да стигнете до действителната си дестинация. Ако сте в рамките на 200 м - 2 км, можете да предадете навигацията от колата на приложението Bluelink. С добавена реалност телефонът ви ще ви насочи точно къде искате да отидете.

The Bluelink® Smartphone App.

С приложението Bluelink можете да заключите и отключите вашия i30 дистанционно или да намерите колата си, когато не помните къде точно е паркиран. Приложението също ще ви изпрати аларма, ако някой трябва да се опита да нахлуе. И ако искате да знаете дали налягането в гумите е наред, ще ви каже и това.

 1. screenshot of bluelink app on the iphone: unlocking the car

  Отключване и заключване.

  Забравихте да заключите колата си? Няма проблем, i30 ще уведоми чрез изпращане на известие на вашия смартфон. След това само въвеждате своя ПИН код и можете да заключите или отключите i30 с помощта на бутон в приложението Bluelink®.

 1. 1
 1. Screenshot of bluelink app on the iPhone: send destination to car

  Изпращане на дестинация до колата

  Ако i30 е оборудван с навигационна система, можете да използвате приложението Bluelink, за да търсите дестинации, докато сте извън колата си. След това Bluelink синхронизира маршута във навигационната система. Просто влизате и настискате Go.

 1. 1
 1. Screenshot of bluelink app on the iPhone: find parked car

  Намери колата ми

  Забравихте къде сте паркирал? Няма проблем. Просто отворете приложението Bluelink и веднага ще бъдете заведен до автомобила.

 1. 1
 1. Screenshot of a bluelink notification on the iPhone: theft detection alert

  Известия за аларма.

  Bluelink винаги следи i30. Ако някой се опита да проникне в автомобила - заключването на вратата е компрометирано - апликацията ще изпрати push-уведомление до вашия смартфон.

 1. 1
 1. Screenshot of bluelink app on the iPhone: vehicle report

  Диагностика на автомобила.

  За повече спокойствие можете да направите пълна диагностика на автомобила с приложението Bluelink директно от телефона.

 1. 1
 1. Screenshot of bluelink app on the iPhone: vehicle status

  Състояние на автомобила.

  Имате нужда от презареждане? Просто проверете приложението. Наслаждавайте се на дистанционен достъп до състоянието на вашия автомобил във всеки един момент, включително оставащо гориво, врати отворени / затворени или заключени / отключени и прозорци или багажник отворени / затворени.

 1. 1

Безопасност.

Най-богатият пакет за безопасност в класа си.

С най-добрите в класа усъвършенствани системи за подпомагане на водача и активен пакет за безопасност с набор от иновативни функции, i30 осигурява още повече спокойствие. Много от тях вече са включени в стандартното оборудване.

 1. Асистент за активно следене на пътната лента (LFA).

  i30 разполага с асистент за следване на лентата (LFA). Когато се активира, той поддържа i30 винаги в центъра на своята лента със скорост между 0 и 180 км / ч по магистралите и градските улици.

 2. Асистент за избягване на челен сблъсък (FCA).

  Системата FCA използва монтирана отпред камера и радарен сензор, за да следи трафика пред автомобила. Ако засече потенциален сблъсък с автомобила отпред, тя предупреждава водача и, ако е необходимо, автоматично намалява скоростта или спира автомобила. Системата може също да разпознае пешеходци и велосипедисти.

 3. Асистент за следене на сляпата точка (BCA).

  Използвайки радарни сензори в долната част на задна броня и предната камера, системата ви предупреждава за трафик в сляпата точка зад автомобила. Ако се активира мигача за смяна на пътната лента, системата ще издаде звуков сигнал и при нужда, активира спирачките с цел предотвратяването на инциденти.

 4. Асистент за следене на трафика зад автомобила (RCCA).

  При движение на заден ход с ниска видимост, системата не само предупреждава водача, ако превозните средства се приближават отстрани - тя също така активира спирачките с цел избягването на сблъсък.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 1. illustration, depicting the Hyundai SmartSense Leading vehicle departure alert feature

  Сигнализиране за тръгване на автомобила отпред (LVDA).

  Тази система за градско шофинаре сигнализира, когато автомобила отпред тръгне, точно като светофар в задръстване

 2. Illustration of the Hyundai i30 high beam assist.

  Асистент за дълги светлини (HBA).

  По-малко стрес, повече видимост. HBA не само открива приближаващи превозни средства, но също така и превозни средства в същата лента напред и превключва на къси светлини според случая.

 3. Illustration of the Hyundai i30 Lane Keeping Assist (LKA).

  Асистент за следене на пътната лента (LKA).

  В случай на неволно напускане на лентата, LKA предупреждава водача и може да приложи корекции в курса, за да насочи колата обратно към лентата.

 4. Illustration of the Hyundai i30 Intelligent Speed Limit Warning (ISLW).

  Интелигентно предупреждение за ограничение на скоростта (ISLW).

  Разпознава пътните знаци за скорост и показва в реално време знаците за ограничение на скоростта и забраната за преминаване както на дисплея на навигационната система, така и на инструменталната група.

 5. Illustration of the Hyundai i30 Driver Attention Warning (DAW).

  Предупреждение за умора на водача (DAW).

  Когато се установи тенденция на умора или разсейване, системата привлича вниманието ви със звуков и визуален сигнал, предлагащо спиране за почивка.

  Удобство

  Максимално удобство, минимален стрес на пътя.

  Разходките могат да бъдат лесни и релаксиращи с превъзходната гама от удобни функции на Hyundai i30, които поддържат телефона ви зареден, правят паркирането приятно и шофирането удобно.

  1. The wireless charging in the middle console of the Hyundai i30.

   Безжично зареждане.

   Системата за безжично зареждане, удобно разположена в централната конзола, ви позволява лесно да зареждате съвместим смартфон с активиран Qi без използване на кабели.

  2. Illustration of the Hyundai i30 parking assistant.

   Помощ при паркиране.

   Ултразвуковите сензори на предната и задната броня дават звукови и визуални предупреждения при откриване на препятствия.

  3. The rear view camera of the Hyundai i30.

   Камера за обратно виждане.

   Камерата за обратно виждане се активира, при движение на заден ход.

  4. The 3-step controls of the heating and ventilation system of the Hyundai i30 front seats.

   Отопляеми Отопляеми и вентилирани седалки.

   Хладно през лятото. Топло през зимата. Водачът и пътникът на предната седалка ще харесат опционалните отопляеми и вентилирани седалки.

  5. The air-condition controls in the Hyundai i30 for a comfortable ride.

   Автоматичен климатик.

   И водачът, и пътникът отпред могат да задават предпочитаните температури индивидуално. Просто изберете желаната температура и системата ще свърши останалото.

  6. Control element of the Electronic Parking Brake (EPB).

   Електрическа ръчна спирачка (EPB).

   Лесен за използване бутон активира или деактивира допълнителната електрическа ръчна спирачка.

  7. Showing the dashboard n the Hyundai i30 with its navigation system.
   2

   Навигационна система.

   Безплатният абонамент на LIVE Services за навигационната система предоставя информация за трафик в реално време, предупреждения за камери за скорост , прогноза за времето и др.

   © 2024 Hyundai. Всички права запазени.