Изтънчен аеродинамичен силует.

Със силует за новата ера на електрическа мобилност грациозният дизайн подчертава динамичната ефективност на този единствен по рода си електрически седан. Аеродинамично изваяната форма със семпли, но чувствени извивки е вдъхновена от концептуалния електрически модел Prophecy.
Санг Юп Лий, изпълнителен вицепрезидент и ръководител на Hyundai Design Center.
IONIQ 6 е емоционална среща на функционалността с естетиката.

- Санг Юп Лий, Изпълнителен вицепрезидент и ръководител на Hyundai Design Center -

Интериор

Отвътре навън.

Ориентирано към човека от самото начало, вътрешното пространство на IONIQ 6 е разработено едновременно с външната форма. Този интегриран подход е нетрадиционен начин за проектиране на автомобил, но резултатът е изключителен: уютно купе, което позволява на пътниците свободно да се наслаждават на изживяването в автомобила. Удължаването отпред и отзад осигурява максимален простор в интериора и уникален аеродинамичен силует.

 1. Бели седалки в бялото купе на Hyundai IONIQ 6. 

  Интериор, създаден с грижа.

  Вдъхновена от концептуалния модел Prophecy, куполообразната кабина е проектирана да бъде удобна и практична – уютно място за уединение.
 2. Жена с кафява тениска и зелен панталон на шофьорското място в Hyundai IONIQ 6.

  Интуитивен контрол.

  Ориентираният към потребителя интериор разполага с ергономично контролно табло, което е централно разположено, за да намали разсейването и да помогне интуитивното шофиране.
 3. Изглед отвътре на модулното арматурно табло на IONIQ 6 с два интегрирани дисплея. 

  Интегрирани дисплеи.

  Елегантното модулно табло разполага с два интегрирани дисплея: 12,3” изцяло сензорен екран на информационно-развлекателната система и 12,3” дигитален клъстер.

  Персонализирайте атмосферата в купето.

  Създайте атмосфера, която да отговаря на вашето настроение. Изберете една от 6-те двуцветни теми, разработени от експерти по цветовете, за да помогнат на водачите и пътниците да се чувстват по-спокойни и по-удобно. Или изберете от 64 цвята, за да съставите свои собствени настройки на светлината, за настроение. Нещо повече, режимът Speed Sync Lighting добавя емоция към шофирането, като променя яркостта на вътрешното осветление, в зависимост от скоростта на автомобила.
  1. Интерактивно чувствително към скоростта осветление на предната врата на Hyundai IONIQ 6 и лилава светлина 

   Speed sync lighting.

   Почувствайте скоростта. Интерактивното чувствително към скоростта осветление на предната врата променя яркостта си от 10% при 30 км/ч до 100% при 100 км/ч 1
  2. Интерактивно чувствително към скоростта осветление на предната врата на Hyundai IONIQ 6 и лилава светлина 

   Идеалното място за ободряваща дрямка.

   Насладете се на първокласен комфорт с две напълно разгъващи се с натискането на един бутон предни седалки за освежаваща почивка по време на зареждане.
  3. Спусната седалка за релакс на предния ред в изцяло електрическия седан Hyundai IONIQ 6.

   Изтегнете се.

   Нашите дизайнери и инженери си сътрудничиха, за да оптимизират кабината и да увеличат максимално вътрешното пространство, така че да можете да шофирате и да полегнете в максимален комфорт.
   1. Тапицерия на таблото в сиво на Hyundai IONIQ 6 

    Прозрачни елементи на таблото.

    Цялостното усещане за простор и уникалност се подчертава от прозрачните акценти на таблото.

   1. 1
   2. 2
   3. 3
   1. Централна конзола на Hyundai IONIQ 6 с място за съхранение в колата, равна повърхност и място за лаптоп.

    Централна конзола тип мост

    Централната конзола тип мост осигурява много удобно място за съхранение в колата. Плоската повърхност е идеална за поставяне на лаптоп или таблет или за водене на бележки и осигурява повече гъвкавост по време на път.

   1. 1
   1. Изглед отвътре на големия люк на Hyundai IONIQ 6, който се отваря с натискането на един бутон

    Отваряем стъклен покрив

    Вземете глътка свеж въздух и вижте по-добре света около вас през големия стъклен покрив, който се отваря с натискането на един бутон.

   1. 1
   1. Изглед отвътре на врата с амбиентно осветление на Hyundai IONIQ 6 с лилава светлина

    Врати без бутони

    За да подобрим цялостното усещане за простор, преместихме бутоните от предните врати към централната конзола, създавайки по-тънка врата. Това не само изглежда фантастично – то също така ви дава повече пространство за коленете, увеличавайки комфорта ви по време на шофиране.

   1. 1
   1. Жабката в стил чекмедже в Hyundai IONIQ 6 позволява лесен достъп до цялото съдържание

    Плъзгаща се жабка

    Насладете се на лесния достъп. Жабката в стил чекмедже означава, че лесно можете да достигнете до цялото съдържание – дори скритото отзад. Край на ровенето в жабката в търсене на изгубени химикалки и хартии.

   1. 1

   Устойчиви екологични материали

   Вдъхновен от природата и воден от нашия ангажимент за устойчивост, интериорът на IONIQ 6 използва широко екологични материали като рециклирани PET бутилки и риболовни мрежи, пластмасови влакна на растителна основа, екологично обработена с екстракти на растителна основа кожа и био боя с екстракти на растителна основа.

   Interior colour choices.

   • Black

   • Light Grey

   • Hyundai IONIQ 6
   • Hyundai IONIQ 6
   • Hyundai IONIQ 6
   • Hyundai IONIQ 6
   • Hyundai IONIQ 6
   • Hyundai IONIQ 6

   Екстериор

   Открийте същността на рационализираната простота.

   Изчистените, заоблени линии и рационализираният дизайн на IONIQ 6 излъчват елегантна простота. Аеродинамични и емоционални, широките извивки и плавните линии отдават почит на емблематичните стриймлайнъри от 20-те и 30-те години на миналия век – преосмислени от гледна точка на днешната устойчива мобилност.

   1. Hyundai IONIQ 6 с четири врати с параметрични пикселни LED фарове, показани отстрани.

    Елегантна ефективност.

    Плавните линии на LED фаровете с параметрични пиксели хармонират с елегантните въздухозаборници на предната броня и активните въздушни клапи за елегантен и динамичен вид отпред.
   2. Уникалният стриймлайнър на Hyundai IONIQ 6 показва чиста и проста линия в аеродинамично изваян силует.

    Грациозен аеродинамичен силует.

    Уникалната стриймлайнър типология на IONIQ 6 се характеризира с чисти и прости линии и аеродинамично изваян силует, проектиран, за да вълнува и осигурява оптимален пробег.
   3. Задна част на Hyundai IONIQ 6 с форма на патешка опашка и лека структура на лодка.

    Отличителна задна част с нисък профил.

    Проектирана за аеродинамична ефективност, максимизираща пробега с едно зареждане, формата „патешка опашка“ подсилва притискащата сила, а леката структура тип лодката на задната част намалява съпротивлението.

    Невероятна аеродинамика: ниско съпротивление означава голям пробег.

    В ерата на EV, съпротивлението на въздуха е по-важно от всяка друга характеристика. С IONIQ 6 нашите инженери и дизайнери постигнаха нов стандарт: впечатляващо нисък коефициент на съпротивление от 0,21. Освен опростената си форма, IONIQ 6 разполага с широка гама от усъвършенствани аеродинамични решения, включително заден спойлер, предни активни въздушни клапи, въздушни завеси, аеродинамични престилки и дефлектори на колелата.
    1. Бял Hyundai IONIQ 6 при тестване в аеродинамичен тунел на активни въздушни клапи.

     Активни въздушни клапи.

     Когато е затворена, активната въздушна клапа насочва въздушния поток към отвор и заедно с въздушната завеса и аеродинамична престилка на колелото подобряват аеродинамиката.

    2. Аеродинамична престилка в предната част на колелото на бял Hyundai IONIQ 6.

     Аеродинамична престилка на колелата.

     Аеродинамичната престилка на колелата упражнява пасивен контрол на потока в предната част на колелото като по този начин допълнително намалява въздушното съпротивление.

    3. Задната част на IONIQ 6 при тестване в аеродинамичен тунел за идеалната форма на спойлера. 

     Аеродинамична ефективност, създадена от суперкомпютър.

     При моделирането на идеалната форма на спойлера и други високотехнологични аеродинамични решения е използван компютърен анализ на динамиката на флуидите.

     Параметрични пиксели.

     IONIQ 6 разполага с над 700 параметрични пиксела – характерен елемент от дизайна, който споделят всички автомобили IONIQ. Те могат да бъдат открити в LED фаровете и задните комбинирани светлини, както и в предните долни сензори, дигиталните странични огледала, рамките на въздуховодите и индикатора за безжично зареждане на смартфони на централната конзола.
     1. Интелигентна система за осветяване напред на Hyundai IONIQ 6 с матрична LED технология на фаровете.

      Интелигентна система за осветление.

      Снабдена с матрична LED технология на фаровете и дневни светлини с параметрични пиксели, интелигентната система за осветяване отпред автоматично се адаптира към пътните ситуации, като увеличава максимално използването на дългите светлини без риск от заслепяване на водачите в насрещното движение.

     1. 1
     1. Задни комбинирани светлини на Hyundai IONIQ 6.

      Задни LED светлини

      Характерните за IONIQ параметрични пиксели могат да бъдат открити в задните комбинирани светлини и високо монтирания стоп и създават завладяващо светлинно излъчване във всяка ситуация.

     1. 1

     Цветове

     Изберете от единадесет екстериорни цвята, включително два с матово покритие. В зависимост от избрания цвят, декоративните лайстни се предлагат в цвят Medium Silver или полугланцов Black Metallic.

     Силата на избора.

     • Abyss Black Pearl

     • Transmission Blue Pearl

     • Ultimate Red Metallic

     • Curated Silver Metallic

     • Nocturne Grey Metallic

     • Nocturne Grey Matte

     • Byte Blue Metallic

     • Gravity Gold Matte

     • Serenity White Pearl

     • Biophilic Blue Pearl

     • Digital Green Pearl

     • Hyundai IONIQ 6
     • Hyundai IONIQ 6
     • Hyundai IONIQ 6
     • Hyundai IONIQ 6
     • Hyundai IONIQ 6
     • Hyundai IONIQ 6
     • Hyundai IONIQ 6
     • Hyundai IONIQ 6
     • Hyundai IONIQ 6
     • Hyundai IONIQ 6
     • Hyundai IONIQ 6
     • Hyundai IONIQ 6
     • Hyundai IONIQ 6
     • Hyundai IONIQ 6
     • Hyundai IONIQ 6
     • Hyundai IONIQ 6
     • Hyundai IONIQ 6
     • Hyundai IONIQ 6
     • Hyundai IONIQ 6
     • Hyundai IONIQ 6
     • Hyundai IONIQ 6
     • Hyundai IONIQ 6
     • Hyundai IONIQ 6
     • Hyundai IONIQ 6
     • Hyundai IONIQ 6
     • Hyundai IONIQ 6
     • Hyundai IONIQ 6
     • Hyundai IONIQ 6
     • Hyundai IONIQ 6
     • Hyundai IONIQ 6
     • Hyundai IONIQ 6
     • Hyundai IONIQ 6
     • Hyundai IONIQ 6

     Устойчивост

     Иновативно използване на екологично чисти материали.

     В IONIQ 6 се използват широко устойчиви материали, включително боя от рециклиран пигмент от излезли от употреба гуми в облицовката и боя с пигмент от бамбуков въглен за каросерията. Интериорът включва екологично обработена кожа, текстил от рециклиран PET, био PET текстил, био боя от растителни масла и мокет от рециклирана риболовна мрежа. Иновативното използване на естествени материали допринася за устойчивостта на нашите производствени процеси, което прави IONIQ 6 по-малко зависим от продукти на основата на петрол.

     Устойчиви материали в IONIQ 6.     1. Мокетът на Hyundai IONIQ 6 EV е направен от рециклирани риболовни мрежи от океански отпадъци.

      Отпадъците от океана се превръщат в стелки.

      Ние подкрепяме неправителствената организация Healthy Seas при събирането на изоставени риболовни мрежи, които след това се рециклират в ECONYL®, преработените найлонови влакна, използвани за изработката на стелките на IONIQ 6.

     2. Екологично обработената кожа на седалките на електрическия автомобил Hyundai IONIQ 6.

      Компоненти на растителна основа за седалки и мокети.

      Седалките, облицовките и мокетите включват тъкани от рециклиран PET, както и биокомпоненти, извлечени от захарна тръстика и царевица. Кожата, използвана в седалките, е боядисана посредством екопроцес с ленено масло.