Инжинерен дизайн

Share

Усъвършенстване на дизайна с най-модерната технология!

Моделът на автомобила се създава във виртуално пространство чрез автоматична симулация и 3D дигитален дизайн. След като моделите бъдат подложени на различни тестове, като симулационен анализ и оценка на монтажа, потенциалните проблеми се филтрират предварително, за да се оптимизира процесът на проектиране и да се съкрати периодът на разработка.

Дизайн

Структурен дизайн на купето

Структурата на купето действа много подобно на скелета на човешкото тяло, осигурявайки основната рамка за задвижващите части като двигателя и шасито, както и различни функции, грижещи се за удобствата на пътниците. Ние разглеждаме всички качества, които се изискват от автомобила, като здравина, устойчивост на удар, аеродинамика, шум, икономичност и пространството, когато проектираме структура на купето, за да произведем автомобил, който е безопасен, комфортен, бърз и икономичен.

Дизайн на шасито

Ние проектираме системи за шасито, които осигуряват мощност на автомобилите и позволяват движение. Системата на шасито се състои от окачване, кормилно управление, гориво, охлаждане, всмукателни и изпускателни колектори, монтаж, контрол и спирачни системи.

Функционален дизайн

Външният и вътрешният вид на автомобила са проектирани с фокус върху осигуряване на приятна, комфортна и безопасна среда за пътниците. Нова технология, наречена адаптивни фарове, включва къси светлини с крушки, които се завъртат наляво и надясно съобразно завъртането на волана, така че да осветяват посоката, в която гледа водачът. Освен това светлините се движат нагоре и надолу, в зависимост от броя на пътниците и отклонението на курса на автомобил.

Анализ

Анализ на шума, вибрациите, грубостта (NVH)
За да се контролират шумовете и вибрациите, генерирани по време на шофиране, ние анализираме причините за вибрациите и характеристиките на начина, по който вибрациите се предават на пътниците. Този процес се извършва чрез компютърна симулация, преди да се направи реалният автомобил. След като бъдат извършени първоначалните оценки, за да се стигне до оптималното решение, се произвежда прототип.
 

Анализ на издръжливостта

Създава се модел на виртуален автомобил, за да се извлекат количествени данни за натоварването, което се прехвърля от пътната настилка към окачването и купето на автомобила по време на движение. Чрез този процес извършваме подробен анализ на моделирането и издръжливостта. Първоначалната оценка на издръжливостта на автомобилното купе и ключовите части на шасито ни позволява да откроим възможните проблеми и да излезем с решения за подобряване на производителността, както и за намаляване на разходите и теглото. След това информацията се отразява в процеса на проектиране.

Анализ на данните от краш тестове

Когато разработваме автомобили, извършваме анализ на местните изисквания и регулации относно здравината на конструкцията в случай на катастрофа, и провеждаме проучвания на новите правила за здравина, структури на купето и инженерни методи, за да осигурим оптимална здравина на конструкцията в случай на инцидент.

© 2024 Hyundai. Всички права запазени.