IONIQ 6 спечели престижната награда Електрически автомобил на годината в България

21.03.2024
Сподели:
Експертно жури призна иновациите и дизайна на електрическия седан на Hyundai и му отреди първо място в категорията Електромобили

В изключително признание за своя новаторски дизайн и технологични постижения, Hyundai IONIQ 6 беше удостоен с престижната награда Eлектрически автомобил на годината в  България. Това отличие идва след строг процес на оценка от експертно жури, което тества множество фактори като безопасност, ефективност, иновации и цялостно представяне. Останалите претенденти в категорията бяха Volvo EX30, BMW i5, Peugeot e-3008 и VW ID.7.

„След редицата награди, които този изключителен автомобил получи на световната сцена, е истинско удоволствие да видим, че той се утвърждава и на роден терен“, развълнувано каза г-н Александър Костадинов, Търговски директор на Индустриал Комерс КО, официален вносител на марката Hyundai в България. „ Тази награда е не само признание за Hyundai IONIQ 6, но и за ангажираността на марката да е лидер в електрификацията и иновациите при електрическите автомобили.“

Конкурсът „Автомобил на годината“ е едно от най-уважаваните автомобилни събития в страната, организирано от Прес Авто Клуб България (PAC). Журито се състои от над 30 уважавани автомобилни журналисти, които притежават богат опит в автомобилната индустрия. Те тестват всеки претендент въз основа на предварително определени критерии, гарантирайки обективност и надеждност при избора на победител.

Тази победа допълнително утвърждава позицията на Hyundai като лидер в областта на електрическите превозни средства (EV) и демонстрира ангажимента на марката към разработването на иновативни решения за чиста енергия. IONIQ 6 е част от продуктовото семейство IONIQ, което включва носителите на редица световни награди IONIQ 5 и IONIQ 5 N.
С наградата „Кола на годината“, IONIQ 6 продължава да привлича вниманието както на потребителите, така и на критиците, докато Hyundai продължава да разширява своето портфолио от електрически превозни средства, за да отговори на нарастващото търсене на устойчиви възможности.

© 2024 Hyundai. Всички права запазени.