Усъвършенстван Hyundai i30 – практичност и комфорт

25.03.2024
Сподели:
  • Новият Hyundai i30 се характеризира със смели подобрения в дизайна и усъвършенствани функции за свързаност и безопасност.
  • Предлага се в различни цветове на купето и интериора. Модел, който отговаря на разнообразните вкусове на клиентите.
  • Автомобилът предлага водещи в класа си практичност и комфорт.
Hyundai Motor представи новото семейство i30 с актуализиран дизайн и технически характеристики. С варианти хечбек, фастбек и комби, както и спортна N Line версия, клиентите имат богат избор в гамата i30.
Новият i30 е оборудван с подобрени технологии за свързване и функции за комфорт. Това не само прави i30 по-конкурентоспособен в своя клас, но и предоставя повече стойност на клиентите.

Актуализиран, смел дизайн

След пускането си на пазара през 2007 г., настоящият i30 вече е в своето трето поколение. С актуализиран екстериор и интериор, новото поколение добавя по-смел дизайн към списъка от положителни характеристики.
Екстериорът е незабавно разпознаваем по отчетливата му предна и елегантната задна част. Отпред дизайнът на радиаторната решетка и корпусите на фаровете за мъгла са преработени. В задната част на вариантите хечбек и комби, хромираният елемент на задната броня има по-ъгловат вид.
LED фарове и задни светлини вече са част от стандартното оборудване на автомобила. Моделът разполага и с нов дизайн на 16-цолови алуминиеви джанти.
Новият i30 ще се предлага в 12 екстериорни цвята, 7 от които са нови.
Актуализацията на дизайна продължава и в интериора. Върху таблото е нанесена специална боя, за да стане по-приятна и гладка на допир, а централната конзола е боядисана в лъскаво черно.
Черният интериор може да бъде съчетан с четири модерни тапицерии на седалките: изцяло плат, плат и кожа, изцяло кожа, както и велур и кожа.
За надграждането на дизайна i30 N Line е получил още по-спортни естетически елементи. Това се проявява с по-смелия дизайн на предната решетка. Тройни хоризонтални линии в червено украсяват интериора от кожа и текстилен велур. Веднъж напълно черен, тъмен метален акцент е добавен към вложките на страничните отвори на предната броня за i30 N Line. Новите странични екстериорирни прагове се предлагат с тъмна метална вложка. Клиентите могат да избират между нов 17-инчов и 18-инчов дизайн на алуминиеви джанти N Line.

По-безопасно и технологично вътрешно пространство 

Технологиите за свързване в новия i30 предлагат на клиентите по-практични възможности. Новите функции включват стандартен 4,2-инчов цветен LCD клъстер, три USB порта тип C за зареждане отпред и отзад, актуализации на карти по въздуха (OTA) и опционален 10,25-инчов напълно цифров клъстер.
Новият i30 дори и в стандартното оборудване разполага с повече функции за безопасност Hyundai Smart Sense. Асистентът за избягване на челен сблъсък (FCA) помага за откриване и избягване на потенциални инциденти пред автомобила. За по-безопасно шофиране по магистрали, асистентът за поддържане на лентата (LFA) държи автомобила в текущата лента на движение, а интелигентният асистент за ограничаване на скоростта (ISLA) предупреждава водача със звукови и визуални сигнали, когато автомобилът превиши ограничението на скоростта. Логиката на Rear Occupant Alert (ROA) предупреждава водача, ако задната врата е отворена по време на пътуването със съобщение на дисплея на водача.
Клиентите имат възможност да допълнят FCA с Junction Turning за допълнителна безопасност при завиване наляво на кръстовища. Друга опционална система - Highway Driving Assist (HDA) 1.5, поддържа разстоянието на автомобила от друг отпред, автоматично регулира скоростта според ограничението и около завоите, и го поддържа в текущата лента на движение.

Повече удобство за клиентите

Допълнен с още повече функции, допринасящи за комфорта на клиентите, новият i30 е проектиран да бъде автомобил за всеки. Добавени са LED светлини към интериора и багажника за по-добра осветеност. С предни и задни сензори за паркиране – Предупреждение за разстояние при паркиране (PDW) – включени като стандартно оборудване, водачите са предупредени, ако бъде открито препятствие, когато автомобилът се движи напред или назад с ниска скорост.
За да подобрят горивната ефективност, клиентите могат да изберат задвижване с 48V мека хибридна система. Тази система поддържа двигателя с вътрешно горене чрез добавяне на електроенергия през различните етапи на шофиране, като стартиране на двигателя, ускоряване и рекуперация.

i гамата на Hyundai

i-гамата на Hyundai, която включва i10, i20 и i30, представлява история на успеха за компанията в Европа. Тези три европейски модела удовлетворяват нуждите на многообразната клиентска база на Hyundai. През годините, i-гамата търпи промени, за да предложи динамичен стил, подобрени функции за свързване и безкомпромисна достъпност и комфорт, които да отговарят на високите изисквания на своите потребители.

Стартът на производството на новия i30 е планиран за началото на април 2024 и ще се произвежда в завода на Hyundai в Носовице, Чехия.

© 2024 Hyundai. Всички права запазени.